canvas

Download het canvas werkblad voor eigen gebruik
We bouwen graag aan een community van actieve ENGAGE! gebruikers. We willen je daarom om de bovenstaande gegevens vragen, zodat we je over de ontwikkelingen rondom het boek en de toepassingen op de hoogte kunnen houden. Uw privacy is belangrijk voor ons. We delen uw data niet!

Het Change Canvas

Over de jaren hebben we op basis van onze ervaring in het begeleiden van diepgaande veranderingen een aantal elementen ontdekt die cruciaal zijn om aan de start van de reis gezamenlijk vast te stellen. We hebben deze ingrediënten samengebracht in een ‘praktisch denkmodel’ dat we het Change Canvas hebben genoemd.

De afgelopen jaren is dit Canvas met succes gebruikt in het kickstarten van verandering in uiteenlopende organisaties.

Het Change Canvas bestaat uit 4 elementen. Het begint allemaal bij de beschrijving van de WHY: de ambities en de noodzaak of aanleiding tot verandering.

Vervolgens worden deze expliciet gemaakt in verschillende typen veranderverhalen (change narratives) die worden opgediept en gedeeld. Eén en ander leidt tot het centrale paneel in het Change Canvas: het zogenaamde schakelbord (SWITCHBOARD).

Hierop wordt expliciet gemaakt wélke ‘omslagen’ precies nodig zijn op het gebied van missie, gedrag en een reeks cultuurelementen (de cultural cloud) zoals kernwaarden en omgangsregels.

De rechterkant van het Canvas vertaalt de voornemens op het switchboard naar concrete organisatie implicaties voor de korte termijn (WHAT).